Bingohall

När man spelar i en interaktiv bingohall så dras numren av en slumpgenerator. En slumpgenerator är en fysisk enhet som är avsedd att generera en sekvens av slumpmässiga nummer. Som spelare kan man också få tillgång till vissa hjälpmedel när man spelar. Några sådana hjälpmedel är ”bästa kortsortering” eller ”markera bästa kort”. Det innebär att brickan med störst vinnarpotential lyfts fram så att spelaren kan se hur hon ligger till i omgången.

Förutom bingodelen finns även möjligheter till andra spel hos vissa bingoaktörer. Det är chattmoderatorerna som administrerar dessa och det kan vara sådana spel som ”tre i rad” där spelarna får välja tre siffror i nummerföljd, och om de tre siffrorna kommer upp så skriver man snabbt ”Tre i rad” i chattfönstret och vinner man ett extrapris.

Nätbingoverksamheten vinner mycket på sin lättillgänglighet men även på att det är en sådan stark känsla av gemenskap kring spelet. Mycket tyder på att spelet bara kommer bli större och ännu inte har nått sin storhetstid.