Amerikansk bingo

Amerikansk bingo fungerar på precis samma sätt som den klassiska bingon med den enkla skillnaden att istället för att skriva ut 25 nummer i fälten så finns bara 24. Den sista rutan i mitten är tom, och räknas som redan markerad och ger spelarna en fördel.

En annan skillnad är att man kan vinna på andra sätt än med en enkel vågrätt rad. Dessa sätt bestäms innan spelet börjar men det vanligaste är att man kan vinna genom att med sina markerade nummer pricka i ett utmärkt mönster på sin bricka.

Brittisk bingo, även kallas 90-bollarsbingo är den traditionella formen av bingo i Storbritannien. Den fungerar på samma sätt som på 75-bollarsbingon, men spelas i omgångar på brickor som består av ett rutnät som är 3 gånger 9 rutor stort. I rutnätet finns det 15 utplacerade nummer men det finns även 12 tomma rutor. Detta innebär alltså att varje rad består av 5 siffror och 4 tomma rutor.

Det finns även en annan variant på bingobrickorna, då det istället finns 6 mindre rutnät på varje bricka. De mindre rutnäten blir tillsammans lika stora som en vanlig bricka, men här är numren utskrivna över hela den stora brickan. När man spelar med dessa så markerar man då i alla sjättedels-brickorna. Man kan vinna i flera omgångar när man spelar brittisk bingo. Den första vinsten är när en spelare får en full horisontell rad, den andra är när man får två horisontella rader och den sista vinsten går till spelaren som lyckas få fullt hus. Det innebär att man har markerat alla siffror på hela brickan.